• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

in-lite

Nieuws & blog

Aanleg / Product

De (BIG) CUBID DARK in 5 stappen geïnstalleerd!

Misschien geloof je ons niet direct maar de BIG CUBID DARK en CUBID DARK zijn binnen no-time te monteren. Tijdens het ontwerpproces van onze armaturen denken we altijd goed na over een zo eenvoudige mogelijke montage. In deze blog leggen we je uit en laten we je met een video zien hoe de (BIG) CUBID DARK binnen 5 stappen aan jouw schutting hangt. In de video zie je de installatie van de BIG CUBID DARK, de kleinere CUBID DARK wordt op dezelfde wijze geïnstalleerd.

Stap 1 – Voorbereiding 
Haal eerst het kapje van de (BIG) CUBID DARK (bekijk de handleiding als het kapje erg vast zit). Vervolgens bepaal je waar de (BIG) CUBID DARK komt te hangen. Je tekent de twee schroefgaten en het gat voor de kabel af aan de hand van de achterplaat van het armatuur. Uiteraard kan je zelf bepalen waar het armatuur komt te hangen. In de video hebben wij gekozen voor het midden van de schutting.
 
Stap 2 – Kabeldoorgang boren

Gebruik een boor met een diameter van 14mm voor het boren van het gat waar de kabel doorheen kan. Monteer je het armatuur op een hardhouten schutting? Boor dan ook de twee schroef gaten voor. Dit doe je met een 3mm boor.

Stap 3 – Vastschroeven armatuur
Plaats het armatuur dan op de gewenste plek, haal de kabel door het zojuist geboorde gat en schroef de achterplaat aan één kant stevig vast met een kruiskopschroevendraaier. Ben je een ervaren klusser? Dan kan je ook een accutol gebruiken voor het vastschroeven van de achterplaat. Bepaal hierna met een waterpas of de achterplaat recht hangt, zodra dit het geval is schroef je de andere kant vast.

Stap 4 – Kabel wegwerken
Natuurlijk wil je geen ruzie met de buren over een kabel die aan de andere kant van de schutting te zien is. Vandaar dat je de kabel handig kunt wegwerken door deze tussen de overgang van de planken te laten gaan. Op deze manier is er, afhankelijk van de exacte plaatsing van het armatuur, maar een klein stukje kabel zichtbaar. Deze twee centimeter is ook weg te werken door een stukje hout of u-profiel in dezelfde tint als de schutting. Plaats het stukje hout of u-profiel over de weg te werken kabel. 

Mocht je wat meer boorervaring hebben dan kun je er voor kiezen om een schuin gat te boren, direct richting het overlappende deel van de plakken (zie hier). Op deze manier is de kabel helemaal onzichtbaar voor de buren, echter heb je wel enige boorskills nodig om dit in één keer goed voor elkaar te krijgen.

Stap 5 – Aansluiting armatuur
Plaats de kap op het armatuur, druk hem stevig aan en sluit het armatuur aan op een Easy-Lock op de hoofdkabel en geniet van de sfeervolle verlichting van de (BIG) CUBID DARK! 

Lichteffect van de (BIG) CUBID DARK
Buiten het feit dat de (BIG) CUBID DARK eenvoudig is te installeren, creëren beide kubusvormige armaturen een prachtig warm wit gebundeld licht. De BIG CUBID DARK is met een lichtbereik van 3 meter perfect voor het verlichten van schuttingen, muren en pergola’s. De subtielere CUBID DARK, die een lichtbereik van 1 meter heeft, is meer geschikt voor vijverranden en trappen. Zelf zien welke lichteffecten er allemaal mogelijk zijn? Ervaar het met onze Product Advisor! 

product advisor

Terug naar overzicht