• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

in-lite

Nieuws & blog

David
Aanleg / Inspiratie / Nieuws

Faya Lourens traint met in-lite 24/7 in haar MKBM buitengym

24/7 genieten van de tuin, zoals jij dat wilt. Dat is de kracht van in-lite buitenverlichting en daarom zijn wij altijd op zoek naar tuinen om bijzonder te maken. Toen wij hoorden dat actrice Faya Lourens voor haar online sportplatform My Killerbody Motivation een buitengym wilde creëren, gingen wij de uitdaging aan om haar tuin zo uit te lichten, dat zij de hele avond in sfeervol licht kan trainen. 

Faya’s tuinverlichtingswensen
Faya is een echte tuinliefhebster en investeerde veel tijd in de ontwikkeling van haar tuin en buitengym. “Ik ben echt een bloemenmeisje, dat zullen niet veel mensen achter mij zoeken, maar ik vind het super leuk om de bloemen te zien groeien. Voor mij was het heel belangrijk dat ik de hele dag buiten zou kunnen trainen. Ik train eigenlijk iedere dag in de tuin. Soms om 7 uur ’s ochtends, in de avond en dus ook in de winter. Dan is het vroeg donker en is het belangrijk dat ik licht heb om te kunnen blijven trainen. Verder wilde ik een pad voor lunges en kustgras voor kikkerjumps en waarop ik gewichten vooruit kan duwen. Echt gras gaat namelijk kapot als ik daar met gewichten op train.” 

Faya Lourens Bal

Een perfecte uitdaging voor in-lite Lab
Thijs van Zessen is Lighting Specialist bij onze designafdeling in-lite Lab en projectleider voor deze uitdaging. “Toen wij hoorden dat Faya bezig was met haar droomhuis met buitengym in de prachtige polders bij Purmerland wilden wij haar helpen om het hele jaar door 24/7 in de tuin te kunnen trainen. Gelukkig was de tuin nog niet aangelegd zodat wij op basis van het tuinontwerp van de architect van Faya een 3D lichtplan konden ontwikkelen voor haar bijzondere wens; een tuin die zowel sfeervol is verlicht én perfect is uitgelicht om tot in de late avonduren door te kunnen trainen.”

Lichtplan

Het 3D lichtplan
”Om te beginnen wilden we de entree van het huis sfeervoller maken met MINI SCOPE DUO spots tussen de beplanting en door ACE-armaturen langs het pad naar de voordeur in te tekenen. Van de oprit maakten we een functionele zone door de onder de leibomen langs het grindpad NERO grondspots toe te voegen. Op de wand van de gym tekenden we ACE UP-DOWN 100-230V armaturen in, om het kunstgras sfeervol uit te lichten. En in de vlonder naast het huis ontwierpen we een speels sterrenpad, aangevuld met sfeervolle MINI SCOPE DUO armaturen tussen de beplanting,” aldus Thijs. 

Lichtplan 03

Alle buitenverlichting in één ochtend aangelegd 
Het 3D lichtplan viel in de smaak van Faya en haar architect, dus werden de voorbereidingen voor de aanleg getroffen door de uitvoerende hovenier. Hij installeerde op basis van het lichtplan de grondkabels en transformators zodat Thijs in één ochtend tijd alle verlichting kon aanbrengen in de tuin. Het resultaat is een buitengym die voldoet aan Faya’s wens om 24/7 buiten te trainen. Bovendien is haar tuin nu ’s avonds net zo sfeervol is als overdag zodat zij ook na haar workouts in de tuin kan ontspannen. 

Lichtplan 02

In de avond gewoon lekker in de tuin trainen
“Wat ik zo fijn vind aan tuinverlichting, is dat ik ’s avonds vanuit binnen nog steeds de mooie bloemen in de tuin kan zien,” aldus Faya. “Verlichting maakt het gewoon heel erg gezellig. Het is fantastisch als ik thuis aan kom rijden bij mijn prachtig verlichte oprijlaan. Dat voelt echt als rijkdom.” 

Faya Lourens relax

Ontdek de mogelijkheden van in-lite
Geïnspireerd door het verhaal van Faya’s buitengym en benieuwd naar de mogelijkheden voor in-lite in jouw tuin? Voor lichtadvies op maat kun je terecht bij onze verkooppunten met een Experience Shop. Er zijn er nu 10 in-lite Experience Shops in Nederland met een avondtuin en 3D lichtplanservice. Ervaar de magie van in-lite bij een vestiging bij jou in de buurt.

in-lite maakt buiten bijzonder

Terug naar overzicht