• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

in-lite

Blog

Marloes
Inspiratie

De top 3 redenen voor tuinverlichting

Wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen meteen aan verlichting denkt bij het aanleggen of renoveren van de tuin. Maar tuinverlichting hoort wel degelijk thuis in je tuin! (ook in je bestaande tuin!) Dit zijn de top 3 belangrijkste redenen voor buitenverlichting in je buitenruimte.

top 3 redenen tuinverlichting

1. Licht creëert zicht
Het klinkt vrij simpel en dat is het ook: met licht zorg je voor zicht. Dat betekent dus over een goed verlicht pad naar je deur lopen, makkelijk het sleutelgat vinden en soepel je auto op de oprit parkeren. En als je 's avonds van binnen naar buiten kijkt, kun je nog steeds genieten van je mooie tuin of terras. Daarbij kun je met licht zelf bepalen wat je wilt zien: is het die mooie boom, bijzondere vijver of allebei?

2. Lekker lang buitenleven
Met tuinverlichting creëer je sfeer en ontspanning. Stel je voor: tot 's avonds laat heerlijk buiten kunnen eten en borrelen of lekker liggend op je loungebank dat spannende boek nog even kunnen uitlezen. Op mooie dagen geniet je met sfeervolle tuinverlichting extra lang van het buitenleven. En je hoeft je luie stoel er niet voor uit. Als het donker wordt, springt je verlichting automatisch aan.

3. Veiligheid
Zeg eens eerlijk, hoe vaak heb je 's avonds naar buiten getuurd en getwijfeld of er iemand in de tuin stond? Inbrekers houden ervan in het donker te werken en worden vooral aangetrokken door huizen en tuinen zonder licht. Uit onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van voldoende buitenverlichting de kans op inbraak aanzienlijk verkleint. Een extra goede reden dus om je tuin, oprit of terras te verlichten.

Terug naar overzicht