• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

in-lite

Nieuws & blog

Inspiratie / Product

Kers op de taart: vijververlichting!

Heb je een lichtplan gemaakt om je tuin compleet uit te lichten? Vergeet dan vooral onderwaterverlichting voor je vijver of ander waterelement niet!  Water geeft de tuin een extra dimensie en is met geen ander tuinelement te vergelijken. In combinatie met vijververlichting krijg je een bijzonder effect dat divers toe te passen is.

Vijververlichting, een mooie toevoeging
Vijververlichting of onderwaterverlichting in je tuin? Naast onze reguliere led buitenlampen op 12 volt bieden we je een onderwaterspot voor het verlichten van tuinelementen met water. De SUB is speciaal ontworpen voor het onder water uitlichten van bijvoorbeeld vijvers en fonteinen, maar kan ook boven water gebruikt worden.

Diverse toepassingen
Met vijververlichting kan je de onderwaterwereld beter zichtbaar maken, zoals waterplanten of vijvervissen. Ook kan je een waterval vanaf de bodem verlichten. Dit geeft een mooi speels effect. Uiteraard hoef je bij vijververlichting niet alleen aan verlichting vanuit de vijver zelf te denken. Vanaf buitenaf is een vijver of waterelement ook mooi uit te lichten met buitenspots zoals de MINI SCOPE of SCOPE. Mocht je een achterwand hebben, dan kan hier ook een CUBID of MINI SCOPE op gemonteerd worden. Of plaats een MINI SCOPE DUO in de beplanting naast de vijver en richt de spots op het waterelement zelf. Combineer de verschillende types led verlichting voor een groots effect!

in-lite SUB vijververlichting
Sfeervol en energiezuinig
Voor onderwaterverlichting vanuit de vijver zelf gebruik je de SUB onderwaterspot. De SUB geeft een gespreid sfeerlicht tot zo’n 3 meter en wordt geleverd met een verzwaarde voet. Hierdoor is de spot eenvoudig te plaatsen en blijft hij goed op zijn plek staan. Door de verstelbare spot, kan je de vijververlichting precies inrichten zoals jij wilt. De spot is drukwaterdicht tot 3 meter diep (IP-68). Door zijn led lichtbron is hij energiezuinig en verbruikt hij maar 4,5 watt. Let wel op met vorst, de SUB is boven de 4 graden onder water te gebruiken. Vis hem dus op tijd uit je vijver.  

Net zoals alle in-lite buitenlampen sluit je de SUB onderwaterspot aan op de in-lite 12 volt kabel. De spot bevat een extra lange aansluitkabel (5 meter) voor het plaatsen van de mini-connector buiten het water. Zo combineer je de buitenverlichting in je tuin met je vijververlichting en hoef je maar één systeem aan te schaffen.

Inspiratie vijververlichting en waterelementen
Wil je ideeën opdoen voor de mogelijkheden met waterelementen en onderwaterverlichting, bekijk dan vooral onze inspiratiepagina over waterpartijen en vijvers. Met een spannend verlicht waterelement maak je de tuin echt compleet!

Terug naar overzicht

Gebruikte producten

in-lite tuinverlichting Buitenspots SUB

SUB

Onderwaterspot met ballast
144,00
Incl. BTW.