• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

in-lite

Nieuws & blog

Nieuws

Hoveniers in opleiding maken kennis met in-lite buitenverlichting

Buiten bijzonder maken. Dat doen wij onder meer door energie-efficiënte LED buitenverlichting te ontwikkelen maar ook door betrokken te zijn bij de opleiding van tuinprofessionals. Zo werken wij aan een toekomst waarin duurzame buitenverlichting op basis van (12 volt) laagspanning de norm is. Daarom organiseren wij regelmatig open dagen voor hoveniers in opleiding.

De magie van LED verlichting ervaren bij in-lite
Het Helicon MBO Nijmegen is een van de scholen die op bezoek is geweest bij in-lite. International Business Manager Mark van Kooten was mede initiatiefnemer van deze open dag. “Ik ben regelmatig te gast geweest bij Helicon MBO Nijmegen en heb ik zelfs een aantal lessen gegeven over de meerwaarde van buitenverlichting in het hoveniersvak. Het enthousiasme van de studenten was voor mij de belangrijkste drijfveer om een open dag te organiseren bij ons op het hoofdkantoor. Daar beschikken we over alle middelen om deze jongens van de praktijk te inspireren met de mogelijkheden van LED verlichting die zij zelf kunnen aanleggen.”

hoveniers in opleiding maken kennis met duurzame buitenverlichting bij in-lite

Technische kennis verbreden
Huub van Aar is docent bij het Helicon MBO Nijmegen. Hij stelt dat de open dag bij in-lite bijdraagt aan het verbreden van de technische kennis van zijn studenten. “Elke dag zetten wij ons in om onze studenten te enthousiasmeren voor het hoveniersvak. Toen Mark voorstelde om langs te komen bij in-lite, besloot ik om dit bezoek in te plannen tijdens de excursieweek die wij organiseren. In deze week bezoeken wij bedrijven die een andere kant van het groene vak laten zien. Zoals: kwekerij Esveld in Boskoop, Boomkwekerij Ebben in Cuijk, Paleis het Loo en in-lite. Omdat het lastig is bedrijven te vinden die technische voorlichting willen geven, was het initiatief van in-lite was zeer welkom.” 

Hoveniers van de toekomst maken kennis met de magie van buitenverlichting bij in-lite

Lekker makkelijk
Rick is een van de studenten die de open dag heeft bijgewoond. Hij was nog niet bekend met in-lite buitenverlichting, maar zag al snel de potentie. “Ik heb nog niet eerder met deze tuinverlichting gewerkt, maar ik vond het wel leuk. Het systeem werkt echt heel makkelijk. Je draait de koppeling op de kabel, je sluit je de lamp aan en klaar. Lekker makkelijk dus.” Volgens Huub is het vooral deze ervaring die zijn studenten meenemen. “Wij hopen dat onze studenten tijdens hun stages meenemen wat zij bij in-lite hebben gezien. Zo zorgen zij voor meer aandacht voor duurzame buitenverlichting in de tuinbranche.” 

Buitenverlichtingstraining voor jonge tuinprofessionals

Meerwaarde creëren 
Het bezoek van het Helicon College Nijmegen smaakt wat Mark betreft naar meer. “Het is echt heel leuk om deze hoveniers van de toekomst mee te nemen in de wereld van in-lite. Zodra zij de armaturen aansluiten op de kabel en het licht aangaat, zie je meteen dat ze over de toepassingen na gaan denken. En dat is voor ons de meerwaarde die het organiseren van deze open dag de moeite waard maakt. Ik kijk nu al uit naar de volgende open dag.”

Ook interesse in een educatieve dag bij in-lite? Neem gerust contact met ons op. 

in-lite buitenverlichting organiseert open dag voor hoveniers in opleiding

Terug naar overzicht