• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

Eigen Huis & Tuin

Familie-voortuin Nieuw-Vennep

eigen huis en tuin nieuw-vennep

in-lite in Eigen Huis & Tuin: Familie-voortuin

De voortuin van Ilona en Raymon was best een rommeltje. De kinderen smeekten dan ook in een videoboodschap of de tuin asjeblieft een make-over kon krijgen. Aan Tom de taak om van de rommelige tuin een sfeervolle, moderne tuin te maken. Uiteraard hebben wij weer geholpen met het lichtplan. Lees verder voor het eindresultaat!

Eigen Huis & Tuin logo

Het lichtplan

Voordat Tom aan de slag kon met de buitenverlichting is er een lichtplan gemaakt. Een mooi verlichte tuin begint namelijk bij een goed ontwerp. Hierbij wordt nagedacht over welke elementen uitgelicht moeten worden, wat voor soort licht er nodig is en vanuit welke richting het licht moet komen. Zo is er voor de Familie-voortuin gekozen om elementen zoals de vlonder, de beplanting en het schilderij uit te lichten. Bekijk de video voor een 3D visualisatie van het lichtplan.

Het resultaat

Sterrenpad
Toch wel ons favoriete element in de Familie-voortuin: het sterrenpad in de vlonder. Om zo’n sterrenpad te creëren is het een kwestie van kleine grondspots (in dit geval FUSION 22 RVS) op zo’n manier te installeren dat het lijkt alsof ze op het pad gestrooid zijn. Dit zorgt voor een sprookjesachtig effect en is ook nog eens hartstikke handig, want zo kan het gezin veilig door de tuin lopen.

Spots in de borders
In de borders zijn veel verschillende soorten planten geplaatst, zoals de reuzenrabarber en de herfstanemoon. Om hier een mooi accent op te leggen, heeft Tom de MINI SCOPE DUO tussen de planten geplaatst. Het voordeel van de MINI SCOPE DUO is dat de spots volledig naar smaak op de staander geplaatst kunnen worden. Dit product wordt geleverd met een deelbare staander en is daarmee geschikt voor zowel lagere als hogere beplanting. Omdat de planten in deze tuin nog flink gaan groeien is de volledige staander gebruikt, maar heb je bijvoorbeeld zelf lagere beplanting, dan kun je er ook voor kiezen om de staander te halveren. 

Accent op het schilderij
Om het schilderij mooi uit te lichten is er gekozen voor grondspot FLUX. De grondspots zijn in het grind geplaatst en zorgen gelijk ook voor een mooi uitgelichte eethoek. 

Uitgelicht speelhuisje
De dochters van Ilona en Raymon kunnen ook als het donker wordt heerlijk buiten spelen. Tom heeft namelijk in de pergola kleine spotjes (MINI SCOPE) geïnstalleerd en op het huisje en de schommels gericht. Wel zo veilig!

Al met al is het een prachtige tuin geworden en we hopen dan ook dat Ilona en Raymon er nog lang plezier van zullen hebben. Zelf inspiratie nodig voor je tuin? Scroll snel verder. 

in-lite eigen huis & tuin sterrenpad
spots in de border
uitgelicht schilderij spots
mini scope duo
kader_spots
kader_huisje

Laat je inspireren!

Ben je enthousiast geworden en wil je ook graag verlichting in je tuin? Vraag de gratis in-lite brochure aan en laat je onderdompelen in de mogelijkheden. In de brochure vind je niet alleen alle producten, maar ook veel thema pagina's met diverse tuinelementen en verschillende toepassingen van tuinverlichting. Daarnaast laten we je zien hoe simpel & flexibel ons systeem is. 

Brochure aanvragen
in-lite brochure

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste in-lite nieuws, acties en tips

Aanmelden nieuwsbrief