• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

Eigen Huis & Tuin

in-lite buitenverlichting in eigen huis & tuin

in-lite in Eigen Huis & Tuin

We voorzien de tuinen van het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin op RTL4 inmiddels al jaren van buitenverlichting. Het klusteam geeft je elke week inspiratie en tips om zelf aan de slag te gaan in de tuin. Lees verder voor een impressie van de buitenruimtes die in Eigen Huis & Tuin met 12 volt LED buitenverlichting zijn gerealiseerd.

 

EHET

 

EH&T watertuin Volendam 2018

Watertuin | Volendam

Margret en Ivar wonen in een prachtige hoekwoning in het pittoreske vissersdorp Volendam. Met hun eerste baby op komst en een verbouwing achter de rug geniet het stel momenteel volop van hun huis. De tuin verdiende daarentegen nog wel wat aandacht. Met behulp van Tom en onze eigen in-lite lab. is een mooi verlichte en kindvriendelijke watertuin gecreëerd. Wil je het eindresultaat en 3D lichtplan zien? 

Bekijk watertuin
eht romantische tuin 2017 najaar

Romantische Tuin | Hoofddorp

Guido & Anita zitten midden in een verbouwing. Uiteraard mag hierbij de tuin niet vergeten worden! Vandaar dat Anita het een leuk idee vond om haar man Guido te verrassen met een tuin make-over. Ze kreeg hierbij hulp van Tom van Eigen Huis & Tuin. Het is een romantische tuin geworden waarvan het hele jaar genoten kan worden, ook in het najaar! Lees de blog voor het eindresultaat. 

Lees blogpost
EHT Nieuw-Vennep 2017

Familie-voortuin | Nieuw-Vennep

De voortuin van Ilona en Raymon was best een rommeltje. De kinderen smeekten dan ook in een videoboodschap of de tuin asjeblieft een make-over kon krijgen. Aan Tom de taak om van de rommelige tuin een sfeervolle, moderne tuin te maken. Uiteraard hebben wij weer geholpen met het lichtplan. Lees verder voor het eindresultaat!

Lees meer
scandinavische tuin

Scandinavische tuin | White Collection

Laura en Niels hadden als doel om de strakke en moderne look van binnen door te trekken naar de buitenruimte. Met alle witte tuinmeubels en accessoires is er voor gekozen om de in-lite White collectie te installeren. Benieuwd naar het eindresultaat? 

Lees de blogpost
in-lite in eigen huis en tuin moderne patiotuin Rotterdam

Patiotuin | Rotterdam

Het huis van Karel, vlakbij de Erasmusbrug in Rotterdam, was na tijden verbouwen eindelijk klaar. De tuin verdiende echter nog flink wat aandacht. Tijd voor Tom om aan de slag te gaan dus!

Tuinarchitect Erwin Stam heeft voor deze moderne stadstuin het tuinontwerp gemaakt. Wij hebben bijgedragen met het lichtplan. En het resultaat mag er wezen! Het is een industriële, strakke tuin geworden met veel groen en veel ruimte om met familie en vrienden te borrelen. 

Benieuwd hoe deze tuin tot stand gekomen is? Lees verder voor het lichtplan en interviews met tuinontwerper Erwin Stam en lichtspecialist Thijs van in-lite lab.

Lees verder

Luxe Familietuin | Rotterdam

Siergrassen en bomen uitlichten
In deze tuin is een combinatie van kleine en grote spots gebruikt om de bomen en siergrassen uit te lichten. De bomen staan in de border en daarom zijn de grotere spots (BIG SCOPE) bevestigd aan de accessoire RISER. Dit verlengstuk zorgt ervoor dat de spot hoger komt te staan en daardoor het licht niet verloren gaat aan de siergrassen in de border. De lage siergrassen worden subtiel verlicht met de kleinere spots (SCOPE).

Contrast op de schutting
Goed ontworpen buitenlampen zijn niet alleen ’s avonds, maar ook overdag mooie objecten om naar te kijken. Je kunt ervoor kiezen om armaturen te gebruiken die passen bij de kleuren in je tuin, maar je kunt ook juist met andere kleuren contrasten aanbrengen. In de Familietuin is ervoor gekozen om contrasten aan te brengen met wandlampen van de ACE-lijn. Zo zijn er op de donkere schutting witte ACE DOWN armaturen gebruikt, en op de witte pergola zijn donkergrijze ACE DOWN armaturen verwerkt.

230 volt bij de achterdeur
Er was in de tuin al een 230 volt lichtpunt aanwezig bij de achterdeur. Daarom is daar de wandlamp ACE UP-DOWN WHITE 100-230V geïnstalleerd. Deze wandlamp, met lichtbundels aan zowel de boven- als onderkant, is een mooie eyecatcher die er bovendien voor zorgt dat je eenvoudig de weg naar de deur kunt vinden. Ook past deze wandlamp mooi bij de 12 volt wandlampen die aan de schutting en in de pergola hangen, omdat ze allemaal uit dezelfde lijn komen. 

Subtiel aangeduid terras
Grondspots zijn ideaal om bijvoorbeeld opstapjes en tuinpaden aan te duiden. In deze tuin zijn FUSION spots verwerkt in de vier hoeken van het terras, die een subtiele gloed afgeven. En wel zo makkelijk, deze spots zijn dankzij de accessoire BOX eenvoudig te verwerken in het grind, zonder dat er een boor aan te pas hoeft te komen.

in-lite buitenverlichting in eigen huis en tuin overzicht rotterdam
in-lite buitenverlichting in eigen huis en tuin schutting border
in-lite buitenverlichting in eigen huis en tuin schutting loungehoek
in-lite eigen huis & tuin 230 volt bij de achterdeur
in-lite eigen huis & tuin riser en scope
in-lite eigen huis & tuin ace down dark

Achtertuin Klushuis | Zoelen

De achtertuin van het Eigen Huis & Tuin Klushuis was toe aan een complete make-over. De tuin werd voorzien van een overkapping, vijver en hot tub. Lees verder voor meer informatie over de toegepaste buitenverlichting. 

Spelen met licht in de overkapping
Om extra diepte te creëren, zijn er op verschillende punten in de overkapping wandarmaturen geplaatst. Op de wand aan de achterzijde zijn vier ACE DOWN wandlampen geplaatst om de loungehoek sfeervol te verlichten. Aan de voorzijde is wandlamp ACE UP-DOWN op de paal geplaatst. Deze lamp schijnt naar boven en naar beneden op de onderliggende border. Door middel van de accessoire SHUTTER 1 is de bovenste lichtbundel versmald, zo wordt de paal mooi strak uitgelicht.

Vijver met buitenverlichting
In het water zijn twee SUB onderwaterspots geplaatst. Deze lichten zowel de vijver als de achterwand mooi uit. SUB is 100% waterdicht, waardoor deze permanent in de vijver kan blijven staan. Alleen bij strenge vorst is het aan te raden spots tijdelijk uit het water te halen. 

Sfeervol verlichte hot tub
Om te zorgen dat ook in de avonduren van de hot tub genoten kan worden, zijn er bovenin de palen MINI SCOPES verwerkt. Deze spots hebben een lichtbereik van 2 meter, waardoor er genoeg licht aanwezig is, maar het niet verblindt. 

Natuurlijke border
In de borders zijn de staande lampen LIV en LIV LOW verwerkt. Deze lampen geven rondom een warm wit sfeerlicht. Door verlichting tussen de beplanting in een border te plaatsen, ontstaat een mooi natuurlijk effect. De lampen kunnen makkelijk in de grond geprikt worden door middel van de bijgeleverde grondpennen. 

in-lite buitenverlichting in Eigen Huis & Tuin zoelen overkapping en vijver
in-lite eigen huis & tuin zoelen hot tub
in-lite eigen huis & tuin zoelen overkapping achterwand

Installatie ACE-wandlampen, buitenspot SCOPE en onderwaterspot SUB | Zoelen

Tom laat zien hoe eenvoudig het is om onze buitenverlichting aan te sluiten. Aangezien het om verlichting gebaseerd op laagspanning gaat, hoeft er geen elektricien aan te pas te komen. Je kunt er dus ook zeker zelf mee aan de slag. 

Oplevering hot tub & buitendouche | Zoelen

Evelyn en Tom vieren de oplevering van de hot tub en de buitendouche in de achtertuin van het Klushuis. In de borders zijn de staande lampen LIV en LIV LOW gebruikt. Benieuwd? Bekijk de video voor het eindresultaat*.

*Gelijk het eindresultaat zien? Bekijk de video dan vanaf 21:25.