• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

Eigen Huis & Tuin

Watertuin Volendam

Kindvriendelijke watertuin Volendam

in-lite in Eigen Huis & Tuin: Volendam

Eigen Huis & Tuin en in-lite hebben samen al een flink aantal tuinen van tuinverlichting voorzien. Dit doen we al jaren met veel plezier! Ditmaal zijn we in het pittoreske vissersdorp Volendam bij de prachtige hoekwoning van Margret en Ivar. Met hun eerste baby op komst en een verbouwing achter de rug genieten de twee momenteel volop van hun huis. De tuin verdient daarentegen nog wel wat aandacht.

Met behulp van Tom en onze eigen in-lite lab. is een mooi verlichte en kindvriendelijke watertuin gecreëerd. Wil je weten hoe de watertuin tot stand is gekomen? Lees verder, we nemen je graag mee in het totale verlichtingsproces: van lichtplan tot uitvoering.

 

EH&T logo 2018

3D lichtontwerp

Van lichtplan tot uitvoering

Voordat Tom aan de slag kon in de tuin van Margret en Ivar, is er eerst een ontwerp gemaakt door studio REDD. Aan de hand van dit tuinontwerp heeft lichtspecialist Thijs van in-lite lab. een lichtplan gecreëerd waarbij rekening is gehouden met de verschillende elementen in de tuin. Bekijk de video om de verlichte tuinelementen te zien.

Welke armaturen zijn er toegepast en waarom?
In de Volendamse watertuin ligt de focus op de BIG CUBID DARK en CUBID DARK. De twee wandarmaturen zijn veelvuldig gebruikt en sluiten naadloos aan bij de vierkante vormen in de tuin. De balken, schutting en zithoek worden prachtig geaccentueerd door de armaturen. Verder zorgt de BIG CUBID DARK voor eenheid in de tuin, dit komt doordat de lichtbron vergelijkbaar is als die van MINI SCOPE. De MINI SCOPE is toegepast bij het verlichten van de beplanting onder de schutting. 

Op de pergola is gebruik gemaakt van de MINI SCOPE CEILING. Dit armatuur geeft niet alleen functioneel licht bij de doorloop van het pad, maar is ook zeer onopvallend bij daglicht. Bij het uitlichten van de boom naast de beplanting is de FLUX ingezet. De grondspot verlicht het terras en de haag. De FLUX is verwerkt in 'in-lite ready' GeoCeramica® tegels wat het terras een mooie designlook geeft. Klik hier voor meer informatie over 'in-lite ready' GeoCeramica® tegels.

Uitgelichte armaturen

BIG CUBID DARK
In de Volendamse watertuin is die meerdere keren gebruikt: de BIG CUBID DARK. Met een lichtbereik van 3 meter is deze kubusvormige wandlamp ideaal voor het verlichten van schuttingen, muren pergola’s. Het wandarmatuur heeft een donkergrijze giet aluminium coating wat zorgt voor een enorme corrosieweerstand. De BIG CUBID DARK is hierdoor bestand tegen alle weersinvloeden en is daarmee o.a. geschikt voor kustgebieden. Het armatuur geeft een warm wit gebundeld licht en creëert in deze tuin een mooi lichtbeeld bij de loungehoek op de vlonder.

CUBID DARK
Het is de kleinere versie van zijn grote broer, de CUBID DARK. Het wandarmatuur heeft dezelfde krachtige coating als de BIG CUBID DARK maar brengt een subtieler lichtbeeld, de lichtkleur is daarentegen gelijk. Het lichtbereik van de CUBID DARK is 1 meter waardoor de wandlamp ideaal geschikt is om bijvoorbeeld vijverranden, trappen en pergola’s te verlichten. In de kindvriendelijke watertuin is de CUBID DARK ingezet bij de trap aan de zijkant van het tuinhuisje. Dit zorgt voor veiligheid en een subtiel lichteffect op het pad.

Packshots products
Van links naar rechts: de BIG CUBID DARK, CUBID DARK & MINI SCOPE CEILING.

MINI SCOPE CEILING
De MINI SCOPE CEILING is een zeer functioneel product die eenvoudig is te monteren op bijvoorbeeld jouw pergola of overkapping. Het armatuur biedt veel mogelijkheden in het creëren van directe en indirecte lichteffecten. In de watertuin van Marget en Ivar creëert het armatuur een mooi lichtbeeld onder de pergola waardoor het pad rondom het tuinhuisje sfeervol en functioneel verlicht is. Bij het product wordt standaard een KILLFLASH geleverd, een handige ring die voorkomt dat je recht in de lichtbron kijkt. Je bevestigt de MINI SCOPE CEILING door het bevestigingsplaatje met twee schroeven aan het oppervlak vast te schroeven. De lichtbron draai je eenvoudig aan het plaatje vast.

BIG CUBID DARK
CUBID DARK
MINI SCOPE CEILING
Zithoek
Beplanting
Terras

Laat je inspireren

Ben je enthousiast geworden en wil je ook graag verlichting in je tuin? Vraag onze gratis brochure aan en laat je onderdompelen in de verlichtingsmogelijkheden.

De brochure staat boordevol productinformatie, themapagina's voor diverse tuinelementen en verschillende toepassingen van tuinverlichting.

brochure aanvragen

in-lite brochure

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste in-lite nieuws, acties en tips.

aanmelden nieuwsbrief