• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

In de tuin van Anya

tuin anya

In de tuin van Anya

De tuin van Anya is een bijzonder groene plek, midden in de dorpskern van Hendrik-Ido-Ambacht. Kenmerkend aan de tuin is de lange rechthoekige vorm en de aanwezigheid van veel groen rondom de zit- en loungehoeken. Hortensia’s, buxussen en diverse soorten bomen zorgen het jaar rond voor een prachtig plaatje waarin geleefd mag worden. De toevoeging van verlichting was dan ook geen overbodige luxe.

“Ik weet dat het cliché is, maar door de verlichting genieten we ook in de avond maximaal van de tuin”, vertelt Anya. “En dit besef je pas écht als de verlichting ‘s avonds uit staat. Geregeld laten we het verschil tussen een donkere tuin en een verlichte tuin zien aan vrienden en familie. We draaien dan even de transformator uit en dan zie je direct niks meer. De sfeer is weg en zowel van binnen als buiten kijken we dan naar een zwart gat.

Je begrijpt dat we hiermee al veel licht hebben verkocht”, vervolgt Anya lachend. In het lichtplan staan het groen en de diverse zithoeken centraal. In het ontwerp is gebruik gemaakt van grondspots, buitenspots, staande lampen en wandlampen. Doordat er verlichting met verschil in intensiteit en lichtrichting is gebruikt, ontstaat er een sfeervol geheel. 

in-lite buitenverlichting in de tuin van anya scopes en spots

Groene oase rondom de eettafel

Grondspot HYVE en buitenspot MINI SCOPE zorgen voor een groene oase rondom de lange eettafel. Om extra hoogte in de tuin te creëren zijn buitenspots SCOPE en BIG SCOPE toegevoegd onder de bomen.

Benieuwd waar je onze buitenspots nog meer voor kunt gebruiken? 

Bekijk 'The spots of in-lite' video
in-lite buitenverlichting in de tuin van anya LIV WHITE
in-lite buitenverlichting in de tuin van anya ACE UP-DOWN 100-230V
in-lite buitenverlichting in de tuin van anya grondspots
in-lite buitenverlichting in de tuin van Anya overkapping ACE

Mooie contrasten in de overkapping

In de overkapping is twee keer ACE DOWN WHITE gemonteerd. De witte wandarmaturen contrasteren mooi met het hout en geven een directe bundel licht dat de gepotdekselde wand mooi accentueert.

Wist je dat | Onze ACE collectie is in vier kleuren verkrijgbaar: Rosé Silver, Dark Grey, White & Corten. Zo kun je met eenvoud de kleur kiezen die bij jouw buitenruimte past. 

in-lite buitenverlichting in de tuin van anya border LIV

Groene borders met LIV

De borders worden verlicht door LIV WHITE. De lichtuittrede van dit armatuur bevindt zich op zo’n 60cm boven de grond, waardoor de bollen van de hortensia’s ook in de avond goed zichtbaar zijn.

Tip | Ben je op zoek naar andere manieren om je border te verlichten? Kijk dan ook eens op de pagina 'Bomen, struiken & borders'. 

Bekijk bomen, struiken & borders
in-lite buitenverlichting in de tuin van anya FUSION 22 RVS

Speels verlichte traptreden

De trap bij de achterdeur is voorzien van grondspot FUSION 22 RVS. Deze grondspot geeft 's avonds een zacht licht dat niet verblindt. Doordat ze als het ware over het pad 'gestrooid' zijn, geeft de verlichting niet alleen een veilig, maar ook sfeervol effect. 

Kijk voor meer veilige oplossingen met licht ook op de pagina 'Tuinpad & oprit'. 

Bekijk tuinpad & oprit
in-lite buitenverlichting in de tuin van anya karakteristieke muur ACE DOWN

Wandlampen op de karakteristieke muur

“Één van de mooiste dingen uit onze tuin vind ik de oude muur nabij de loungehoek. Deze wand wilden we altijd al verlicht hebben en dit is nu gerealiseerd”, vertelt Anya. Voor het verlichten van de wand is gekozen voor het armatuur ACE UP-DOWN WHITE 100-230V. Deze lamp was direct aan te sluiten op de stroompunten die reeds aanwezig waren. De twee armaturen zorgen voor voldoende licht bij de loungebank en creëren daarnaast een mooie tekening op de oude gevel, waardoor de karakteristieke stenen en voegen goed zichtbaar zijn.

Wist je dat | We hebben ook een aantal 12 volt armaturen die met behulp van de mini-transformator (CB-010E) aan te sluiten zijn op 230 volt stroompunten, namelijk de LIV WALL, SENTINA WALL, CURV en FISH EYE WALL

in-lite buitenverlichting sterrenpad inspiratie

Nog meer inspiratie opdoen?

Benieuwd wat buitenverlichting voor jouw tuin kan betekenen? Op onze inspiratiepagina laten we je onder andere zien hoe je je favoriete tuinelementen kunt verlichten en kun je een kijkje nemen in de virtuele tuin. 

Bekijk inspiratie