• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie
Meer info

Het in-lite 12 volt systeem

Eenvoudig & flexibel

in-lite buitenverlichting is gebaseerd op laagspanning (12 volt). Onze verlichting is daarmee veilig en gemakkelijk zelf te installeren, aan te passen en uit te breiden. Maak kennis met de belangrijkste onderdelen van ons systeem.

De transformator
De transformator stuurt de verlichting aan met behulp van een lichtgevoelige sensor en eventueel een timer. De stekker van de transformator wordt aangesloten op het lichtnet.

De kabel
Vanuit de transformator wordt de 12 volt kabel uitgerold en langs de armaturen geleid. De kabel kan willekeurig ergens eindigen en hoeft geen gesloten systeem te vormen. Het uiteinde van de kabel werk je netjes af met afdekdopjes.

De Easy-Lock
De Easy-Lock verbindt het armatuur met de 12 volt kabel. Door de verbinding gaat het armatuur branden. Over de werking van onze Easy-Lock lees je hieronder meer.

Armatuur & mini-connector
Aan elk armatuur zit een kabel met mini-connector die je kunt verbinden met de Easy-Lock.

in-lite 12 volt systeem
in-lite transformator
in-lite 12 volt kabel
in-lite verlengkabel

Kabelverbinder CC-2 en verlengkabel

Naast de basisbenodigdheden voor een werkend in-lite systeem, bieden we je nog een aantal handige extra systeemonderdelen. Zo kun je met behulp van kabelverbinders eenvoudig één of meerdere kabelaftakkingen maken om de kabel langs de verschillende armaturen te leiden. En wil je een buitenlamp verder van de 12 volt kabel plaatsen, gebruik dan een verlengkabel. Deze plaats je tussen de mini-connector van het armatuur en die van de Easy-Lock.

De in-lite Easy-Lock

Zo werkt de Easy-Lock & kabelverbinder CC-2

De Easy-Lock en kabelverbinder CC-2 sluit je letterlijk aan in een handomdraai. Met behulp van een kabelklemmetje plaats je de kabel in de connector. Door het aandraaien van de dop worden de contacten in het isolatiemateriaal van de kabel gedrukt. Hierdoor ontstaat er een stevige verbinding. De speciale gel in de connector beschermt de verbinding tegen vocht en andere invloeden van buitenaf. De samenstelling van de kabelmantel zorgt ervoor dat de kabel niet beschadigt. Hierdoor is het geen probleem om de Easy-Lock en CC-2 te verplaatsen en is je lichtplan eenvoudig op ieder gewenst moment aan te passen.

in-lite installatietips

Zelf installeren? Bekijk onze instructievideo's!

Ben je van plan om zelf in-lite verlichting te gaan aanleggen? Bekijk dan onze pagina met handige installatietips en instructievideo's. Zo ga je goed voorbereid te werk en lever je een professioneel aangelegd in-lite systeem op.

Naar de installatietips