• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie

Systeem

Blijft mijn tuinverlichting de hele nacht branden?

Dat kan maar hoeft niet. Met de timer op de transformator kun je instellen hoe lang de verlichting moet blijven branden. Bekijk de video 'instellen van de transformator' of raadpleeg de handleiding van de transformator.

Geeft buitenverlichting op 12 volt minder licht dan verlichting op 230 volt?

Nee, dit is een misverstand. Het soort lichtbron (LED, halogeen, gloeilamp) en het vermogen (aantal watt) van een buitenlamp is bepalend voor de lichtopbrengst. Lees hier alles over de voordelen van 12 volt tuinverlichting.

Hoe installeer ik de transformator?

Op onze pagina installatietips kun je zien hoe je een transformator installeert. Je kunt ook de handleiding van de betreffende transformator raadplegen.

Hoe maak ik een kabelplan?

Hoe je een kabelplan maakt lees je in ons blog.

Hoe sluit ik de verlichting aan op de 12 volt kabel?

in-lite verlichting aansluiten op de laagspanningskabel doe je met behulp van de in-lite Easy-Lock en mini-connector. Op de pagina installatietips vind je een aantal handige video's over het aansluiten van ons systeem. Voor specifieke installatie instructies raadpleeg je het verwerkingsadvies en de handleiding van het betreffende product.

Hoe stel ik de timer op de transformator in?

Voor het antwoord op deze vraag raadpleeg je de handleiding van de transformator of bekijk je deze video. Voor meer aanlegtips ga je naar de pagina Installatietips.

Hoe weet ik welk type transformator ik moet aanschaffen?

Dit hangt af van het totale installatiewaarde (VA) van de armaturen in je lichtplan. De transformator moet voldoende vermogen hebben om de verlichting aan te sturen. Voor meer informatie ga je naar de pagina installatietips of ons blog over het maken van een kabelplan.

Hoeveel lampen kunnen er op een transformator?

Dat hangt af van het vermogen (aantal watt) van de transformator en de installatiewaarde (VA) van de lampen waarmee je de transformator wilt belasten. Meer informatie vind je op de pagina Installatietips of in ons blog over het kabelplan.

Ik ga mijn in-lite tuinverlichting zelf installeren, waar begin ik?

Bekijk eerst de pagina over het in-lite 12 volt systeem. Daarna adviseren we je de video's te bekijken op de pagina Installatietips. Raadpleeg verder altijd de handleiding en het verwerkingsadvies bij onze producten voor specifieke installatie instructies.

Ik heb nog in-lite halogeenverlichting in mijn tuin, kan ik deze combineren met LED verlichting?

Ja, alle in-lite armaturen, van LED tot Halogeen, zijn te combineren met elkaar. Houd voor een optimale lichtopbrengst rekening met de belasting van de transformator en de maximale kabellengtes. Lees hierover meer op de pagina Installatietips en in de handleidingen van onze transformators en kabels.

Ik wil in-lite niet zelf aanleggen, wie kan het voor mij doen?

Hiervoor kun je terecht bij onze verkooppunten. Zij kunnen je zelf helpen of je doorverwijzen naar een deskundig hovenier.

Is het aanleggen van in-lite tuinverlichting moeilijk?

Nee, voor het aanleggen van in-lite verlichting heb je geen technische kennis nodig. Voor een toelichting op ons systeem bekijk je de pagina in-lite 12 volt systeem en de pagina Installatietips.

Is het in-lite 12 volt systeem veilig?

Ja, ons systeem is absoluut veilig. Ook met spelende kinderen of gravende huisdieren. Meer voordelen vind je op de pagina 12 volt buitenverlichting.

Kan ik de kabel van de lichtsensor verlengen?

Ja dat kan, hiervoor zijn speciale verlengkabels beschikbaar in 1, 2 en 3 meter.  Wij adviseren te verlengen tot maximaal 3 meter met zo weinig mogelijk verlengkabels. Bekijk ook deze video

Kan ik de transformator ook buiten installeren?

Jazeker, alle transformatoren zijn buiten te gebruiken. Bij de installatie dien je wel met een aantal zaken rekening te houden. Ga hiervoor naar pagina Installatietips en lees de handleiding van de betreffende transformator.

Kan ik een dimmer op mijn in-lite systeem installeren?

Nee, de elektronica van onze producten is hier niet op ingericht. Wij attenderen je op het feit dat wanneer je verlichting aangesloten is op een systeem anders dan in-lite, de garantie vervalt.

Kan ik in-lite buitenlampen aansluiten op een 220 volt kabel of op het lichtnet?

in-lite verlichting kun je alleen aansluiten op 220 of 230 volt als uitdrukkelijk is aangegeven dat dit kan. Raadpleeg hiervoor het verwerkingsadvies bij het betreffende product in ons productoverzicht of de handleiding.

Kan ik ook een eigen transformator of 12 volt kabel gebruiken?

Nee, dit is niet mogelijk. Vooral LED elektronica is gevoelig voor storingen of schommelingen in het systeem. Wij attenderen je op het feit dat wanneer je verlichting aangesloten is op een systeem anders dan in-lite, de garantie vervalt. De kwaliteit van onze producten kan dan niet meer door ons gewaarborgd worden.

Moet de verlichting elke avond handmatig ingeschakeld worden?

Dat kan maar hoeft niet. Onze transformatoren zijn uitgerust met een lichtsensor waarmee de verlichting automatisch aangaat als het donker wordt. Lees meer hierover op de pagina Installatietips of raadpleeg de handleiding van de transformator.

Moet ik de kabelconnector beschermen tegen water?

Nee, dit hoeft niet. De Easy-Lock connector kan probleemloos op of onder de grond worden geplaatst. Door de speciale gel wordt de verbinding beschermd tegen vocht en andere invloeden van buitenaf. Lees hier meer over op de pagina Installatietips.

Waar kan ik een nieuwe Easy-Lock aanschaffen?

Easy-Locks zijn leverbaar via onze dealers. Mochten zij het onderdeel onverhoopt niet op voorraad hebben, dan kunnen zij dit bij ons bestellen.

Wat betekent het lineair leggen van de kabel?

Met het lineair leggen van de kabel komt de hoofdkabel vanuit de transformator en hierop kan je optioneel aftakkingen maken. Het uiteinde van de hoofdkabel ligt dus los in de tuin en wordt niet met een lus opnieuw verbonden op zichzelf of op de transformator. Om te berekenen of je de maximale kabellengte niet overschrijdt, bereken je de lengte vanaf de transformator tot het uiteinde van de kabel. Dit geldt ook voor een aftakking.

Lees hier meer over het lineair leggen van de kabel en maximale kabellengtes.

Wat is de maximale kabellengte?

We hebben twee verschillende type kabels in het assortiment, de 14/2 en de 10/2 kabel. Met de 14/2 kabel kan je lineair gelegd een maximale kabellengte hebben van 40 meter. Met de 10/2 kabel kan je lineair gelegd een maximale kabellengte van 80 meter hebben. Om te berekenen of je de maximale kabellengte niet overschrijdt, bereken je de lengte vanaf de transformator tot het uiteinde van de kabel. Dit geldt ook voor een aftakking.

Meer weten over het lineair leggen van de kabel en de maximale kabellengte? Zie hier

Wat is het gegarandeerde aantal branduren van mijn LED armatuur?

In-lite geeft een garantie van 5 jaar op haar armaturen. Wij garanderen echter geen branduren. Wel geeft de fabrikant van de LED lichtbronnen in onze armaturen een indicatie voor de levensduur van haar lichtbronnen. Deze indicatie betreft 25.000 branduren en is gebaseerd op een ideaalsituatie zonder enige vorm van belasting. Dit is dus niet te vergelijken met de werkelijke omstandigheden waarin een armatuur met betreffende LED lichtbron gebruikt wordt. Factoren zoals weersinvloeden, verkeerde montage en spanningswisselingen in het stroomnet kunnen het aantal branduren negatief beïnvloeden. Meer over onze garantieregeling lees je op de pagina Garantie & reparaties.

Wat is het verschil tussen de 14/2 en de 10/2 kabel?

We hebben twee verschillende type kabels in het assortiment, de 14/2 en de 10/2 kabel. De getallen geven de dikte aan van het koper binnenin de kabel. De 10/2 kabel bevat meer koper dan de 14/2 kabel, dit kan je aan de buitenkant vrijwel niet zien. Als het koper aan de binnenkant van de kabel dikker is, dan kan je over een langere lengte armaturen plaatsen. Daarom kan je met de 14/2 kabel een maximale kabellengte (lineair gelegd) hebben van 40 meter en heeft de 10/2 kabel een maximale kabellengte (lineair gelegd) van 80 meter.

Meer weten over het lineair leggen van de kabel? Zie hier

Wat zijn de voordelen van tuinverlichting op 12 volt?

Tuinverlichting op 12 volt laagspanning kun je eenvoudig zelf aanleggen en is absoluut veilig. Meer hierover kun je lezen op de pagina 12 volt buitenverlichting.

Zijn er ook in-lite buitenlampen met sensor?

Onze transformatoren zijn uitgerust met een lichtsensor waarmee de verlichting automatisch aangaat als het donker wordt. Lees meer hierover op de pagina Installatietips of raadpleeg de handleiding van de transformator.