• Kwalitatief Nederlands design
  • Energiezuinig & duurzaam
  • Eenvoudig & flexibel
  • 5 jaar garantie

Systeem

Blijft mijn tuinverlichting de hele nacht branden?

Dat kan maar hoeft niet. Met de timer op de transformator kun je instellen hoe lang de verlichting moet blijven branden. Bekijk de video 'instellen van de transformator' of raadpleeg de handleiding van de transformator.

Geeft buitenverlichting op 12 volt minder licht dan verlichting op 230 volt?

Nee, dit is een misverstand. Het soort lichtbron (LED, halogeen, gloeilamp) en het vermogen (aantal watt) van een buitenlamp is bepalend voor de lichtopbrengst. Lees hier alles over de voordelen van 12 volt tuinverlichting.

Hoe installeer ik de transformator?

Op onze pagina installatietips kun je zien hoe je een transformator installeert. Je kunt ook de handleiding van de betreffende transformator raadplegen.

Hoe maak ik een kabelplan?

Hoe je een kabelplan maakt lees je in ons blog.

Hoe sluit ik de verlichting aan op de 12 volt kabel?

in-lite verlichting aansluiten op de laagspanningskabel doe je met behulp van de in-lite Easy-Lock en mini-connector. Op de pagina installatietips vind je een aantal handige video's over het aansluiten van ons systeem. Voor specifieke installatie instructies raadpleeg je het verwerkingsadvies en de handleiding van het betreffende product.

Hoe stel ik de timer op de transformator in?

Voor het antwoord op deze vraag raadpleeg je de handleiding van de transformator of bekijk je deze video. Voor meer aanlegtips ga je naar de pagina Installatietips.

Hoe weet ik welk type transformator ik moet aanschaffen?

Dit hangt af van het totale vermogen (watt) van de armaturen in je lichtplan. De transformator moet voldoende vermogen hebben om de verlichting aan te sturen. Voor meer informatie ga je naar de pagina installatietips of ons blog over het maken van een kabelplan.

Hoeveel lampen kunnen er op een transformator?

Dat hangt af van het vermogen (aantal watt) van de transformator en het vermogen van de lampen waarmee je de transformator wilt belasten. Meer informatie vind je op de pagina Installatietips of in ons blog over het kabelplan.

Ik ga mijn in-lite tuinverlichting zelf installeren, waar begin ik?

Bekijk eerst de pagina over het in-lite 12 volt systeem. Daarna adviseren we je de video's te bekijken op de pagina Installatietips. Raadpleeg verder altijd de handleiding en het verwerkingsadvies bij onze producten voor specifieke installatie instructies.

Ik heb nog in-lite halogeenverlichting in mijn tuin, kan ik deze combineren met LED verlichting?

Ja, alle in-lite armaturen, van LED tot Halogeen, zijn te combineren met elkaar. Houd voor een optimale lichtopbrengst rekening met de belasting van de transformator en de maximale kabellengtes. Lees hierover meer op de pagina Installatietips en in de handleidingen van onze transformators en kabels.

Ik wil in-lite niet zelf aanleggen, wie kan het voor mij doen?

Hiervoor kun je terecht bij onze verkooppunten. Zij kunnen je zelf helpen of je doorverwijzen naar een deskundig hovenier.

Is het aanleggen van in-lite tuinverlichting moeilijk?

Nee, voor het aanleggen van in-lite verlichting heb je geen technische kennis nodig. Voor een toelichting op ons systeem bekijk je de pagina in-lite 12 volt systeem en de pagina Installatietips.

Is het in-lite 12 volt systeem veilig?

Ja, ons systeem is absoluut veilig. Ook met spelende kinderen of gravende huisdieren. Meer voordelen vind je op de pagina 12 volt buitenverlichting.

Kan ik de kabel van de lichtsensor verlengen?

Ja dat kan, hiervoor zijn speciale verlengkabels beschikbaar in 1, 2 en 3 meter.  Wij adviseren te verlengen tot maximaal 4 meter met zo weinig mogelijk verlengkabels. Bekijk ook deze video

Kan ik de transformator ook buiten installeren?

Jazeker, alle transformatoren zijn buiten te gebruiken. Bij de installatie dien je wel met een aantal zaken rekening te houden. Ga hiervoor naar pagina Installatietips en lees de handleiding van de betreffende transformator.

Kan ik een dimmer op mijn in-lite systeem installeren?

Nee, de elektronica van onze producten is hier niet op ingericht. Wij attenderen je op het feit dat wanneer je verlichting aangesloten is op een systeem anders dan in-lite, de garantie vervalt.

Kan ik in-lite buitenlampen aansluiten op een 220 volt kabel of op het lichtnet?

in-lite verlichting kun je alleen aansluiten op 220 of 230 volt als uitdrukkelijk is aangegeven dat dit kan. Raadpleeg hiervoor het verwerkingsadvies bij het betreffende product in ons productoverzicht of de handleiding.

Kan ik ook een eigen transformator of 12 volt kabel gebruiken?

Nee, dit is niet mogelijk. Vooral LED elektronica is gevoelig voor storingen of schommelingen in het systeem. Wij attenderen je op het feit dat wanneer je verlichting aangesloten is op een systeem anders dan in-lite, de garantie vervalt. De kwaliteit van onze producten kan dan niet meer door ons gewaarborgd worden.

Moet de verlichting elke avond handmatig ingeschakeld worden?

Dat kan maar hoeft niet. Onze transformatoren zijn uitgerust met een lichtsensor waarmee de verlichting automatisch aangaat als het donker wordt. Lees meer hierover op de pagina Installatietips of raadpleeg de handleiding van de transformator.

Moet ik de kabelconnector beschermen tegen water?

Nee, dit hoeft niet. De Easy-Lock connector kan probleemloos op of onder de grond worden geplaatst. Door de speciale gel wordt de verbinding beschermd tegen vocht en andere invloeden van buitenaf. Lees hier meer over op de pagina Installatietips.

Waar kan ik een nieuwe Easy-Lock aanschaffen?

Easy-Locks zijn leverbaar via onze dealers. Mochten zij het onderdeel onverhoopt niet op voorraad hebben, dan kunnen zij dit bij ons bestellen.

Wat zijn de voordelen van tuinverlichting op 12 volt?

Tuinverlichting op 12 volt laagspanning kun je eenvoudig zelf aanleggen en is absoluut veilig. Meer hierover kun je lezen op de pagina 12 volt buitenverlichting.

Zijn er ook in-lite buitenlampen met sensor?

Onze transformatoren zijn uitgerust met een lichtsensor waarmee de verlichting automatisch aangaat als het donker wordt. Lees meer hierover op de pagina Installatietips of raadpleeg de handleiding van de transformator.